Alt og ingenting,  opskrifter

Muffins med squash, appelsin og lime frosting

I dag skal vi lave noget helt andet! I dag får i nemlig en opskrift på de muffins jeg bagte her den anden dag (læs mit besvær her). De blev så gode og ikke tørre, som nogle godt kan blive. De var så “saftige” hvis i forstår hvad jeg mener? Anyway bagte squash muffins med en dejlig lime frosting. Rigtig lækker svampet (der var ordet) og rigtig frisk frosting til. Så lækkert! Fik i hvert fald 4 ud af 4 stjerner for dem. M kunne også lide dem, selvom han ikke troede han kunne, så det er jo bare win win!

 

 

Ingredienser:

 

Muffins:

 

2 store æg

185 gram brunt farin

200 gram hvedemel

½ spiseske kanel

1 teske natron

½ teske salt

Saft fra en halv usprøjtet øko appelsin

Skal fra en halv usprøjtet øko appelsin

1 dl solsikke eller raps olie (jeg brugte solsikke)

1 revet squash (ca. 250 gram)

 

 

Frosting:

 

200 gram neutral flødeost

5 spiseske smør (jeg brugte flydende margarine. Virker fint)

200 gram flormelis

Skal af en usprøjtet øko lime

Saft fra en øko lime

 

 

Sådan gør du:

 

Muffins:

Start med at rive din squash (jeg brugte den grove side. Man kan også bruge den fine). Pisk derefter æg og brunt farin sammen til en skummende masse i en skål (nemmest at gøre det i en stor skål og blande de andre ting ned i senere). I en anden skål blandes mel, natron, salt og kanel og sigtes over i skålen med æggemassen. Kom bagefter skal og saft fra den halve appelsin i, sammen med olien og den revne squash.

Kom dejen i papirsforme i en muffin form. Fyld dem ca. ¾ dele op. Bag dem ved 180 grader (jeg brugte varmluft) i ca. 16-18 minutter.

 

*hellere bag dem ved kortere tid og tjek hvor færdige de er og giv dem mere hvis de ikke er helt færdige.

 

Tag dem ud ad ovnen og lad dem køle helt af inden frostingen kommer på, da den ellers vil smelte.

 

 

Frosting:

Kom margarinen i en skål, sammen med flormelis og flødeosten. Kom også saften og skalen fra limen i og pisk derefter sammen. Massen skal gerne være fast og ikke alt for flydende. Man kan også stille den i køleskabet et stykke tid, for at den blive mere fast.

 

Når muffinsne er kølet helt ned kommet frosting på. Kan kommes på med en kniv eller en kagepalet (helt flad metal palet. købte min i søstrene grene til en 20’er ca.) eller sprøjtes på med en sprøjtepose og tyl i den form man ønsker det.

 

Værsgo!  Her har i en lækker opskrift på lækre muffins, som jeg nok har spist de fleste af herhjemme (sorry M)

Hej alle sammen. Jeg er blogger her hos Ridersnotebook.dk Jeg er ejer af verdens smukkeste fjordhest som hedder Gitte. Sammen har vi deltaget i PEEK konkurrencen, hvor vi i 2022 blev udtaget som en af de 10 finalister. Her på bloggen vil i høre meget mere om mit liv sammen med hende ❤ Tak fordi i følger med ❤

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *