Uncategorized

Hvorfor begyndte jeg at ride?

Der findes så mange forskellige slags sport, men mit valg faldt altså på hestene.

 

Totalt boldspasser

Jeg var 9 år gammel, da jeg begyndte at ride. Jeg har prøvet flere forskellige slags discipliner af sport. Som fx Håndbold da jeg ikke var særlig gammel, som mest af alt foregik i gå tempo og noget med at give bolden til hinanden istedet for at kaste. Jeg kunne faktisk ikke så godt lide det, fandt jeg ud af, da jeg er en totalt boldspasser. Jeg prøvede svømning og gik nede i det lille børne basin (jeg var ikke særlig gammel). Men det var heller ikke mig. Så prøvede jeg også dans, men så holdte danselæren op, fordi hun ikke gad at så ville den ikke danse med den, og den ville ikke danse med den. Så jeg kan egentligt godt forstår det. Jeg prøvede også fodbold en enkelt gang, men fattede ikke en skid af det, så nej..

 

Ikke noget naturtalent

Nogle fra min klasse red og jeg har altid elsket dyr, så jeg prøvede at ride på deres hold på en rideskole og så fandt jeg, hvilken sport jeg ville. Jeg var IKKE noget naturtalent, synes jeg i hvert fald selv, men med hårdt arbejde, kommer man langt. Her red jeg på forskellige hold i 1 1/2 – 2 år, for jeg begyndte på en anden rideskole.

 

tiltrængt pause fra hverdagen

Jeg er som sagt totalt boldspasser og derfor er sport med en bold ikke lige mig. så da jeg fandt ridningen, var jeg over super lykkelig! Her har jeg fundet styrken – ikke bare fysisk, men også psykisk! Jeg tror godt i ved hvad jeg snakker om. når man er ude ved hesten, bliver altid bare bedre <3 Det er en pause fra hverdagen og den pause er tiltrængt!

 

Bruger kroppen på en helt anden måde

Da jeg var barn, sagde jeg altid at jeg ville være springrytter lige som Tina lund, men jeg må indrømme at jeg mest er dressurrytter. jeg er nok også blevet præget af den familie jeg rider hos, da de er dressur ryttere. Men det gør mig faktisk ingenting, for jeg synes faktisk det at ride dressur er fedt! – det er hårdt men super fedt. Man skal holde styr på så mange ting når man rider, for ellers falder man af, eller hesten går dårligt. Så at ride er ikke bare at ride, det er så mange ting på samme tid! Det er god motion, man får trænet kroppen og brugt kroppen på en helt anden måde end hvis man bare løb en tur. Man får også trænet sin koordination og skal faktisk bruge hjernen, hvis det skal se pænt ud og man skal ride ordenligt, samt mange andre ting

Hej alle sammen. Jeg er blogger her hos Ridersnotebook.dk Jeg er ejer af verdens smukkeste fjordhest som hedder Gitte. Sammen har vi deltaget i PEEK konkurrencen, hvor vi i 2022 blev udtaget som en af de 10 finalister. Her på bloggen vil i høre meget mere om mit liv sammen med hende ❤ Tak fordi i følger med ❤