Alt og ingenting,  fjordhest

Det er FÆLDNINGSSÆSON 😱

 

 

Så er dagene ved at blive lysere og temperaturen varmere. Men mere daglys er også ens betydende med 1 ting! DET ER FÆLDNINGSSÆSON! 😱

 

 

2 strøg giver hårdt arbejde 

Så Gitte begyndte faktisk allerede at fælde i december. Jeg kunne kun nå sådan 2 strøg med en strigle og så var den allerede fyldt med hår. Så når jeg striglede hende, handlede det hele tiden om at rengøre striglen lige så meget som jeg striglede hende. Hårdt arbejde hvis i sprørger mig. Nu er jeg begyndt at give hende noget b-vitamin. Det hjælper hestene med at fælde og giver samtidig hestene en rigtig flot pels og det vil vi jo gerne have, da det jo viser hvor sunde de er.

 

 

Giv mig lyset tilbage 

Gitte stod jo i starten uden dækken og har gjort det, dte meste af vinteren. Dog havde hun dækken på, den gang det frøs så meget og nu her, hvor det har regnet enormt meget. Men det har betydet at hun fået masser af lys (selvom december var meget mørk). Det er jo hvor meget lys hesten får, der afgører hvornår og hvor hurtigt de fælder. En hest som har dækken på, vil nok ikke fælde lige så hurtigt som en uden. Hesten med dækken,  får ikke lige så meget lys, som en hest uden dækken.

 

 

Den lange og den korte 

Men nu er det jo rigtigt fældnings sæson, for dagene bliver lysere og lysere. Gitte har fældet alt den lange vinterpels af. Den der som fjordheste typisk får og nu er der så den lidt kortere vinterpels tilbage. Faktisk har hun fældet meget af den og på hendes bagpart er det meste af vinterpelsen kommet af. Det er dog ikke ensbetydende med at hun slet ikke fælder, for det gør hun – meget endda!

 

 

Shine bright like a diamond 

Noget vi har lagt mærke til er, at Gitte skinner helt vildt i hendes pels! Ja jeg ved godt at jeg snakker om det så tit, men jeg har aldrig set hendes pels skinne så meget, som den gør nu. jeg prøvede en gang, ved den gamle stald, at sprøjte sådan noget showshine på hendes pels, men det så bare så underligt ud. Det ville ikke rigtig lægge sig ordenligt på hendes pels.

 

 

Du kan lave dem selv 

Men tilbage til det der med at hestene fælder lige nu. Ja der er jo ikke så meget at gøre ved det, for hårene skal af, så sommer pelsen kan komme frem. Man kan jo få en masse forskellige strigler, der hjælper med at tage pelsen af. Nogle dyrere end andre. Der er også nogle som laver dem selv. Men jeg tænker at det er rart for hesten, når man hjæpler dem af med deres vinterpels, fordi det nok klør helt vildt med alt det løse hår.

 

 

Kom sommer og sol 

En ting er dog sikkert! Der er hår OVER ALT!  Bare et par strøg med en strigle og det hele er fyldt med hård! Så jeg glæder mig, sikkert lige så meget som andre hesteejere, til hestene er færdig med at fælde så meget. Jeg tror ejere af koldblodheste, som typisk får en længere vinterpels, er lige så træt af alt det hård, som jeg er. Kom sommer, kom sol og sommerpels!

Hej alle sammen. Jeg er blogger her hos Ridersnotebook.dk Jeg er ejer af verdens smukkeste fjordhest som hedder Gitte. Hende ejer jeg sammen med min kæreste M. Elsker dem begge to meget højt. Her på bloggen vil i høre meget mere om mit liv sammen med de to ❤ Tak fordi i følger med ❤

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *